Ett stort kök

Nu händer det grejer! Lindgrens Bygg dök upp halv åtta med klubbor och limbalk.. Nu skulle väggen ner!!!
Först sattes det upp stöttepelare och balk i taket inna de kunde börja riva.

Strax därefter började hantverkarna att riva. Och det gick fort! Väggen var nere på en timme! Vilket rum, vilket ljus! Hur underbart som helst... Lite sladdar flyttades på, drogs ut och så var det dags för limbalken att sättas upp i taket.

Men inte då - hantverkaren borrade först rätt upp i taket och sedan smet han in på vinden ovanför köket. Det visade sig att limbalken kan sättas ovanför taket! Det innebär att vi inte kommer ha en balk i taket eller längs väggarna! Utan rummet kommer bli enhetligt, helt perfekt...

All betong slängdes ut på deras kärra och de murade igen lite håligheter i golv och vägg. Vi pratade om taket och tanken är att vi ska sätta upp huntonitskivor/plattor. Även lister fanns hos dem, så de kan göra hela taket, om vi så vill. Det vore perfekt, för vi känner att tiden är knappt, likaså kunskaperna. Lika bra att låta proffsen göra det :)

Även läckan vid skorstenen är åtgärdad. Pappen byttes och nu slipper vi oroa oss :) Det var ingen läcka egentligen, men någon gång tidigare hade det släppt in lite vatten.. Inget allvarligt, men lika bra att vara nogrann!

Taket fick ett bäst före-datum dock... Inte många år kvar, inte det måste bytas... Inget urakut, men vi bör inte vänta fem år. Gör inget dock, jag vill ändå byta till svart tak, tycker det är så mycket snyggare!Kommentarer
Postat av: Jenny

Åh va spännande! Läst igenom alla inlägg, jätteintressant att följa husets utveckling!

2012-04-03 @ 04:14:59
URL: http://kbarak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com


RSS 2.0