Lördag - rivning påbörjad

Idag åkte vi iväg till huset för att börja riva. Robins syster Andrea föjde med och hjälpte till.

Vi var väldigt nyfikna på denna vackra stengolv vi hört en del om, så vi började direkt med att ta loss listerna i hallen. Lättare sagt än gjort... De var limmade och spikade med riktigt långa spikar! En list som satt bakom/under elementet krånglade till det ordentligt... Men skam den som ger sig, vi fick loss den till slut!

När de flesta lister tagits bort så började vi med golvet.. Två lager plastmatta revs bort, sedan något konstigt plastgolv.. Då upptäckte vi att vi redan stod på betongplattan... Visade sig att den konstiga och fruktansvärt fula golvet som låg underst var "stengolvet"! Nu fick vi lite att grunna på...

Ska vi riva upp resten eller bara lägga en skiva eller underlagsfoam? Den blir inget stengolv alls nu ju. Lika bra det, det var inte alls vackert, snarare tvärtom... Nu har vi bestämt oss för att istället lägga laminat i hallen. Robins bror dök upp och hade en hel del tips. Dessutom har han lagt en hel del golv när han renoverade hos sig, så vi kan utnyttja honom! ;)

Vi fick lite hjälp senare från Robins mamma och en bekant fån banken som hjälpt oss med lånet. Vi började riva tapeter sovrummen nere. Men vi hade nästan inga verktyg med oss, så det blev nästan ingenting gjort... Barnen åkte hem till farmor, likaså resten av folket. Jag och Robin stannade kvar och rev lite till.

Vi började även riva tapeter i hallen, men där gjorde vi mer skada än nytta... Tapeterna satt väldigt hårt på väggarna, speciellt en vävtapet som låg under den yttersta... Rivningen blev ojämn och man fick bara bort små, små bitar. Så vi gav upp och bestämde oss för att istället slipa till och spackla väggen jämnt och förmodligen lägga en tapet över den gamla.

Vi har även funderat mycket kring väggen som ska rivas mellan kök och matsal. Hur gör vi med elen, hur mycket kommer det kosta och hur blir det med taket (spänntak i matsalen)?? Ska vi riva eller vänta? Detta får ta med hantverkaren på onsdag..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com


RSS 2.0